Echtscheiding

Bent u op zoek naar een advocaat in Gouda omdat u gaat scheiden?

Tijdens een periode waarin u gaat scheiden, komt er veel op u af. U heeft dan behoefte aan iemand die u helpt om in kaart te brengen wat er moet gebeuren, iemand die met u meedenkt en die voor uw belangen opkomt. Naast het juridische proces hebben wij ook oog voor het emotionele proces dat u doormaakt. In een gratis oriëntatiegesprek bespreken wij met u wat de verschillende manieren zijn om het proces van scheiding aan te pakken. Lukt het om in onderling overleg tot afspraken te komen dan is scheidingsmediation mogelijk een goede optie. Indien u beiden behoefte heeft aan de bijstand van een eigen advocaat, maar wel hecht aan een respectvolle en harmonieuze wijze van met elkaar omgaan, dan is een overlegscheiding mogelijk een goede optie. Zeker ook in het geval u ondernemer bent en/of kinderen hebt, kan dit een goede keuze zijn. In het geval dit er niet in zit, dan kunnen wij u als advocaat bijstaan tijdens een procedure.
Wij bespreken graag alle opties met u om te bezien wat wij voor u kunnen betekenen.
Bent u woonachtig in Gouda of omstreken (o.a. Gouderak, Stolwijk, Bergambacht, Moordrecht, Reeuwijk, Bodegraven, Waddinxveen, Zevenhuizen, Haastrecht, Schoonhoven, Boskoop, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ouderkerk aan den IJssel) neem dan contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

 

Advocaten: Patricia van Eck-Molenaar, Ciska Elsinga en Martine Stut

 

 

 

Executeur / executele

In het testament kan de overledene iemand aanwijzen die na zijn overlijden de afwikkeling van de nalatenschap op zich neemt. De wet geeft de executeur de taak om de goederen van de nalatenschap te beheren, de schulden van de nalatenschap te betalen en om de op hem rustende testamentaire lasten na te komen. Deze taken kunnen in het testament door de overledene worden beperkt en/of worden uitgebreid.

Het komt regelmatig voor dat er onenigheid is over de verplichtingen en bevoegdheden van de executeur. Dit kan over uiteenlopende zaken gaan. Welke informatie moet de executeur verschaffen aan erfgenamen, legitimarissen en/of legatarissen? Beheert de executeur de nalatenschap wel naar behoren? Op welke beloning heeft de executeur recht?  Kan de executeur worden ontslagen als er ontevredenheid bestaat en zo ja, hoe en op welke gronden?

Wij adviseren en procederen hier regelmatig over en informeren u graag over uw rechten en mogelijkheden.